2.7. 2016 Okrouhlík - Sonda

Zápisy a diskuze k proběhlým akcím

Moderátoři: Sfigi, Fos, Thomas, Mezon

2.7. 2016 Okrouhlík - Sonda

Příspěvekod Mezon » sob 02. črc 2016 21:53:23

Účast: Fos, Petr, Sfigi, Mezon

Po veeeelmi dlouhé pauze s touto jeskyní se zase jednou scházíme na 13. hodinu u Kance, natěšení na postupy i chládek jeskyně, který v dnešním parnu přijde vhod. Moc nedebatujeme a vyrážíme k závrtu.

Práci zahajujeme těžbou 20 kbelíků, které tu na nás čekají ještě od půlky března. Ze začátku jde vyklízení pomaleji, ale brzy chytáme tempo. To už nám došly plné kýble a nezbývá než je jít naplnit na čelbu v sondě. Zaujímáme vhodné pozice a a pouštíme se do hrabání. Ven ze sondy lítají kýble s hlínou i pár plochých vápencových bloků o průměru do 40cm. Kýble skladujeme plné pod lyžinami. Za chvíli je série hotová a opět valíme výsypku na povrch, tentokrát je to 25 kýblů.

V další sérii putuje ven o nějaký ten kámen navíc. Co do velikosti jsou podobné, ale dostat je ven z jámy je stále obtížnější. Jednak kvůli hloubce jámy kolem 4m, ale zejména kvůli stále se zužujícím prostoru mezi skalními stěnami sondy (jak Fos trefně poznamenal - není potřeba rovnou tahat ven kamení, už jen sehnout se dá v tomhle profilu dost práce). Jak se zdá, příště už to bez strojů nepůjde. Sérii kbelíků tak zastavujem na 16 kýblech. Vracíme se zas na svoje posty na tahání ven. Ale zrada - Petr a za minutku i Sfigi hlásí, že nahoře se chystá bouřka (bod pro meteorology, dnes se strefili). Po chvíli váhání se rozhodujem ukončit předčasně akci. Ani tak jsme přes veškerou snahu dešti neutekli - chytá nás na půli cesty k autům. Ani schovka a pochod lesem nás neuchrání od aspoň mírného provlhčení prádla.

Dnes se loučíme velmi rychle přes okénko auta v polevujícím dešti a odjížímé každé auto opačným směrem. Zase se tu příště sejdeme ;)

Díky za dnešní pracovní nasazení, zase jsme o krok blíž :)
Mezon
 
Příspěvky: 278
Registrován: ned 06. zář 2009 19:00:06

Zpět na Proběhlé akce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron